Jadrtovac - Šibenik - Croatia

 

~ mesto in okolica 

 

Jadrtovac je naselje, ki se nahaja v zalivu Morinj, ki se zajeda daleč v kopno, 8 km jugovzhodno od starega mesta Šibenika. Mesto ima dolgo zgodovino. Ostanki zgodnje krščanske cerkve in renesančnega gradu plemiških družin ter baročni oltarji in stolp iz 16.stoletja dajejo naselju poseben pečat. Dolžina zaliva, ki sega daleč v kopno ter naravna zaščita pred vetrovi omogočata, da se morje na območju Jadrtovca bolj segreje, kar je še posebej v prid otrokom in starejšim osebam. Če se želite v času počitnic ukvarjati s športnimi aktivnostmi, so Vam v nekaj kilometrov oddaljenem turističnem kompleksu Solaris na razpolago igrišča za tenis in ostala igrišča, bazeni in ostala ponudba.  

Šibeniška riviera zahvaljujoč velikemu številu majhnih otočkov, narodnim parkom in bogastvu kulturno-zgodovinskih znamenitosti predstavlja pravi dragulj severne Dalmacije.Edinstven primer je, da se na območju šibeniške riviere nahajata kar dva narodna parka. V Narodnem parku Krka si boste lahko ogledali kanjonski tok reke z jezeri in slapovi, ki je jih je ustvarila reka sama, Narodni park Kornati pa

Vam ponuja lepote otoškega kornatskega arhipelaga. 

Obiščite mestno jedro Šibenika in si oglejte utrdbe, znamenitosti in številne cerkve, ob čemer boste začutili prepletanje različnih kultur, ki so se vtkale v to riviero. Šibeniška riviera in otok Murter slovita po tradiciji Big game fishinga, v katerem lahko sodelujete v lovu na mečarice in tune. Zanimivo je tudi manjše mestece Primošten, katerega mornarji zaradi sušnih obdobij imenujejo "suha punta". 

Naravne in zgodovinske zanimivosti šibeniške riviere omogočajo številne priložnosti za izlete, rekreacijo in uživanje na morju.